Vražedná past : šestá část z cyklu De Vere Smith - Kessler, Leo, 1926-2007 (Baronet, 2017)
Britský kurýrní letoun s přísně tajnými dokumenty na palubě cestou z Káhiry nešťastně zabloudí a havaruje kdesi v jugoslávských horách. Píše se rok 1929 a Stalinův Sovětský svaz usiluje o vyvolání komunistické revoluce v mladém balkánském státě. Obsahem dokumentů jsou nejen podrobnosti o záměrech Sovětů, ale i plán souvisejících britských protiopatření. Je proto nezbytně nutné zabránit tomu, aby padly do rukou jugoslávské tajné policie, silně infiltrované komunistickými agenty. Do hry tak opět vstupuje ostřílený Smith a jeho neméně zkušená posádka Swordfishe. Protože jako vždy je v sázce mnoho...