Toto není kámen - Šašek, Miroslav, 1916-1980 (Baobab, 2016)
Medúza si v zrcadle zálibně prohlíží nový účes, Cicero si ve studiu odkašlává před projevem ke svému lidu, Nero s pocitem dobře vykonané práce sleduje přímý přenos z hořícího Říma... To vše na stránkách rozmarné a opovážlivé knížky, která přivádí antické sochy do směšných situací, jež jako bychom odněkud znali