Colorado Kid - King, Stephen, 1947- (Beta, 2017)
Některé záhady jsou neřešitelné. Studentka žurnalistiky přijíždí na odlehlý ostrov kvůli stáži v místních novinách. Jednoho dne se dozvídá, že ostrůvek skrývá záhadu, o níž jí dosud nikdo neřekl. Nakonec jí kolegové z redakce celý příběh vyprávějí: Co byl zač ten muž, který byl před čtvrt stoletím nalezen mrtvý na pláži, kdo ho zabil a proč? Vyšetřování případu opakovaně vedlo do slepých uliček a dodnes se mnoho neví. Místní redaktoři jsou neobjasněným příběhem "Colorado Kida" fascinováni, vyprávěním utužují dávné přátelství a zároveň zkoušejí profesní vytrvalost mladé stážistky.