Případ Máří Magdaleny - King, Laurie R., 1952- (Argo, 2017)
V srpnu roku 1923 navštíví Mary Russellovou a jejího muže Dorothy Ruskinová, která ze Svaté země přivezla svitek s textem, jenž vypadá jako autentický list napsaný počátkem letopočtu samotnou Máří Magdalenou. Když však Ruskinová večer jede domů, stane se obětí nehody, která nehodou možná vůbec není. Když se ukáže, že šlo o úkladnou vraždu, zapojí se do pátrání po pachateli a jeho motivu i Sherlockův bratr Mycroft a inspektor Lestrade