Orinokem k přechodu - Holcová, Milena, 1954- (Rod, 1999)
Čtyři ženy přivedly do Venezuely profesní zájmy a situace v tempu jihoamerických rytmů a tropické kulisy jim poskytují dost příležitostí ke konfrontaci svých životních postojů a stavů ženské duše ve zralém věku