Růže & dýka - Ahdieh, Renée (CooBoo, 2017)
Jsem obklopená ze všech stran pouští. Jsem vězeň písku a slunce. A už nemůžu věřit ani své rodině. Má země se ocitla na pokraji války a kvůli temné kletbě jsem opustila královský palác i Chálida. Vrátila jsem se do bezpečí ke své rodině, ale brzy jsem zjistila, že už nemůžu věřit ani přátelům a že mě vězní lidé, které miluju. Dokáže najít Šeherezáda způsob, jak se vzepřít hrozivé kletbě a neztratit svou velkou lásku? A zabránit tomu, aby umírali další nevinní?