Spolkla mě knihovna : od hliněných destiček k tištěné knize - Smolíková, Klára, 1974- (Fragment, 2017)
David by mohl číst neustále-při chůzi, v posteli, pod lavicí i na záchodě. Jenže do jeho přeplněné knihovny se už žádná další kniha nevejde. Když se pokusí silou nacpat do regálu ještě jednu útlou knížečku, knihovna se naštve a kluka spolkne i s kocourem Koniášem. Tím začne dobrodružná výprava do knižní historie. Dvojice navštíví knihovny šlechtické i klášterní, místa zarovnaná hliněnými destičkami i vzácnými papyry. Potkají knihovníky, učence i písaře, budou pomáhat s knihtiskem a hledat ztracený svitek