Birthday girl - Murakami, Haruki, 1949- (Odeon, 2017)
Tajemný příběh mladé dívky, který se odehraje na den přesně na její dvacáté narozeniny. Ten den musela zaskočit za kamarádku v restauraci. A náhoda tomu chtěla, že zrovna ten večer to byla ona, kdo má dovézt majiteli podniku jeho večeři do šestého patra. Postarší noblesní muž, kterého vidí poprvé a naposledy v životě, působí dobráckým, ale i záhadným dojmem - nabídne jí, že jí splní jakékoli přání. Přání, které nebude možné vzít nikdy zpět