Osm hor - Cognetti, Paolo, 1978- (Odeon, 2017)
Ať už je osud cokoli, přebývá v horách, které máme nad hlavou - pro protagonisty románu Osm hor platí tohle tvrzení beze zbytku. V horách se do sebe zamilovali rodiče Pietra, jednoho ze dvou hlavních mužských hrdinů, v horách se Pietro seznámí s Brunem, svým nejlepším kamarádem. Výšlapy do hor se stanou výchovnou metodou Pietrova otce, samotářského chemika střádajícího v šedi Milána svůj vztek na celý svět i svůj stesk po horských vrcholech. Také Pietrův i Brunův dospělý život bude pevně svázán s horami. Bestseller Paola Cognettiho vychází ve třiatřiceti zemích