Jak postavit železnici : technická pohádka ze století páry - Sodomka, Martin, 1968- (MS studio, 2017)
Až někdy pojedete vlakem, zkuste si představit krajinu před vznikem železnice. Všechny ty mosty, tunely a nádraží totiž působí dojmem, jako by tu byly odjakživa. Cestujete si v pohodlném vagoně a vůbec vás nenapadne, že zrovna v tom stejném místě, kde sedíte, mohl být dříve neprostupný prales, skála nebo bažina