Edward : tajemství krále z Auramaly - Fowler, Ivan (Knihy Omega (Dobrovský), 2017)
Král Edward III je na pokraji vyhlášení války Francii. Janovský obchodník Niccolo Fieschi si nevysvětlitelně rychle získává královu přízeň a privilegované místo v jeho radě. Jeho rychlý vzestup vzbuzuje podezření mezi vlivnými pány říše, z nichž jeden pověří dva nejlepší tajné špehy koruny. Jejich najmutí a skutečný cíl jejich poslání je záhadou, která je postupně odhalována během jejich cesty z Anglie přes Flandry, Avignon a Janov až do Pavie v Lombardii. Zde se oba tajní špehové dozvědí o existenci záhadného poutníka žijícího v opatství Sant'Alberto di Butrio, který si říká jednoduše "Velšan". Tento muž je ve skutečnosti bývalý anglický král Edward II., o němž se všichni domnívají, že byl zavražděn na zámku Berkeley vrahy, které najala jeho manželka, královna Isabela