Masakr : kronika Nathaniela Starbucka. - Cornwell, Bernard, 1944- (BB/art, 2013)
Čtvrá kniha série Kronika Nathaniela Starbucka (volně navazuje na román Rebel, Zrádce, Prapor). Už přes rok trvá válka Severu proti Jihu. Statečnost Jižanů a důmysl generálů Leea a Jacksona jim dosud pomáhaly vítězit nad Severem, který má ve všem naprostou převahu. Teď se však zdá, že se karta obrací. Na pozadí historických událostí nalézají vyústění i osudy Nathaniela Starbucka, Seveřana bojujícího za Jih, a jeho někdejšího přítele Adama Faulconera, Jižana přeběhnuvšího na Sever. Touto čtvrtou knihou končí Starbuckovská série o občanské válce ve Spojených státech.