Vědci, vynálezci a podnikatelé v Českých zemích. - Maixner, Ladislav (Jonathan Livingston, 2016)
Kniha nás seznamuje s životními osudy, odbornou činností i s hlavními objevy a vynálezy fyzika Jana Marka Marků, kněze Václava Prokopa Diviše, Josefa Ressla, inženýra Jana Pernera nebo bratranců Veverkových. Každý z těchto jedinců se výrazně zasloužil o pokrok v různých technických i přírodních oborech