Ztracený princ Margarín - Twain, Mark, 1835-1910 (Pikola (Euromedia), 2017)
Jednou večer, bylo to ve vzdálených 80. letech 19. století, se zrodil pohádkový příběh, který na své objevení čekal více než celé století. Tehdy, v jednom pařížském hotelu, si Mark Twain povídal se svými dcerami, když ho vyzvaly k vyprávění pohádky. A tak dnes již světoznámý autor sáhl po jednom z obrázkových magazínů, které měl po ruce, a nechal se inspirovat k příběhu o chudém a odvážném chlapci Johnnym, který rozumí řeči zvířat a nebojí se postavit samotnému králi. Příběh však zůstal nedopsán a ukrytý v archivu přečkal desítky let - až donedávna, kdy rukopis objevil Philip Stead a tvůrčím způsobem a s respektem k jeho autorovi příběh dovyprávěl do pohádkového konce. Knihu doprovázejí nádherné ilustrace oceňované výtvarnice Erin Steadové a knižní vydání znovuobjeveného rukopisu je v Twainově vlasti považováno za literární událost roku. Kniha je určena dětem od 6 let