Dědova hůl čarodějka - Sypal, Jaromír, 1930- (Brána, 2014)
V další knize pohádek oblíbeného autora dětských knížek se děti setkají s chytrou princeznou a hloupými loupežníky, s kominíky, kteří nosí štěstí, s vílou Sedmikráskou, která napraví zlého vlka a především s malým Honzíkem a jeho dědečkem, jenž mu za pomoci kouzelné hole všechny ty krásné pohádky vypravuje. Kniha je opět vyzdobena půvabnými barevnými obrázky Zdeňky Študlarové.