Strážce majáku - Läckberg, Camilla, 1974- (Detektivka, 2017)
Patrik Hedström se po těžké nemoci vrací do zaměstnání. Zároveň mají on i jeho manželka Erika plné ruce práce s předčasně narozenými dvojčaty. Hned po návratu na policejní stanici ho zcela pohltí nové vyšetřování vraždy. Obětí je ekonom Mats Sverin, rodák z Fjällbacky, který žil dlouhá léta v Göteborgu a teprve před nedávnem se po tragické události do rodného kraje opět přistěhoval. Mats měl pověst přátelského a oblíbeného chlapíka, o svém soukromí se však s nikým příliš nebavil. Vychází najevo, že těsně před smrtí navštívil svou dávnou lásku Annie na ostrově Graskär, o němž v kraji odjakživa kolovaly velmi zlověstné příběhy. Říká se, že ostrov obývají duchové mrtvých, a ti by živým rádi předali své poselství ...