Lexikon léčivých kamenů - Kreperát, Josef Pavel, 1946- (Granit, 2017)
Lidem věřícím v léčivou sílu kamenů i milovníkům drahých kamenů je určena tato přehledně sestavená příručka. I pro laika jsou kameny řazeny podle nejvýraznějšího aspektu - barvy. Na fotografiích je představeno 328 druhů ve své typické formě. U každého je popsáno jeho působení na oblast duchovní, duševní, mentální a zdravotní. Heslovitě jsou uvedeny stavy organismu a vlastnosti na něž má kámen posilující účinek, či naopak jež se působením kamene zeslabují. Většina kamenů je přiřazena ke svému astrologickému znamení, podle barvy je možné určit i odpovídající čakru. V knize je zařazeno také 31 kovů s popisem svého působení. Žádný kámen nedovede sám o sobě člověka vyléčit; lidem přistupujícím k nim s pokorou a vírou však mohou příslušné kameny pomáhat.