Posel hydrometeorologického ústavu ; To jeli dva ve vlaku - Svěrák, Zdeněk, 1936- (Cosmopolis, 2017)
Hrdinou příběhu je člověk, který neodolá pokušení mystifikovat posluchače v rozhlasovém vysílání a vydává se za jiné osoby. Dokáže obalamutit nejen posluchače, ale i samotné redaktory.