Řím : pozdvižení v Pompejích - Válková, Veronika, 1970- (Kouzelný atlas putování časem, 2017)
Být něčí otrokyní nikdy nebyl Bářin sen. V rodině Lolliů se ale k otrokům chovají slušně, a tak tu Báře zas tak zle není. Pomalu zjišťuje docela překvapivé věci o běžném životě Římanů - příprava rybí omáčky garum a praní tog patří k těm nechutnějším. Postupně je ale zapletena do záhady ztracených klíčů, na jejímž vyřešení závisí osud celého domu Lolliů a možná i něčí život!