Příhody matky Přrody - Malý, Radek, 1977- (Meander, 2014)
Sedm příběhů, bajek nebo moderních autorských pohádek odpoví na otázky proč vrabec vypadá, jako by spadl do louže, proč stromy nemluví nebo proč matka Příroda neměla zaspat.