Únos do světa stínů : švédský rodinný thriller - Janouch, Katerina, 1964- (Mladá fronta, 2017)
Porodní asistentka Cecilie Lundová si dopřeje výlet za hranice všedních dnů a oddech od pracovních a mateřských povinností: vyrazí na týden do Paříže, kde ji čeká romantické dobrodružství, seznámení s francouzskými kolegyněmi z oboru a další podnětné zážitky. O to tvrdší je však návrat zpátky. Už v letadle se dozvídá, že doma ve Švédsku beze stopy zmizela desetiletá holčička - a jako by ta zpráva sama o sobě nebyla dost děsivá, vyjde najevo, že se jedná o nejlepší kamarádku Ceciliiny prostřední dcerky Grétky, malou Tiffany, které zemřela maminka a tatínek je natolik v zajetí vlastních problémů, že péči o dcerku moc nevzládá.