Kóma - Cook, Robin, 1940- (Ikar, 1994)
Hrdinkou je mladá studentka medicíny, která je při své nemocniční praxi svědkem opakovaných případů spontánního kómatu u poměrně mladých pacientů. Zvídavost a profesionální zaujatost ji přivede na stopu podivných machinací a přes varování přátel i vedení nemocnice je rozhodnuta zjistit pravdu. Stává se terčem útoků najatého vraha a za dramatických okolností se jí podaří najít důkazy o nezákonném obchodu s lidskými orgány