Anička a Jitřenka - Grezlová, Otilie K. (Klokan (Alpress), 2017)
Na kraji lesa je za domkem schovaný výběh, tak akorát pro Jitřenku. Donedávna veselá kobylka teskní: její paní odchází studovat a už jí na Jitřenku nezbývá čas. Má sice své zvířecí kamarády, třeba psa Azora, prasátko Kvíka a kavka Rámuse, ale moc by vedle sebe potřebovala nějakou holčičku, která by s ní cvičila. Třeba tu, co se tuhle na chvíli zastavila u ohrady. Netrvá dlouho a Anička s Jitřenkou spolu začnou trénovat. Zatím potajmu, na zapřenou, ale taková radost se nedá dost dobře skrývat. Jak to udělat, aby mohly s pravdou ven?