Faraonův soud - Cubeca, Karel, 1960- (Klokan (Alpress), 2017)
Správce egyptské provincie Manéthon zneužívá mladou služku Laylu, jejího muže přinutí k vyloupení starého hrobu a pak se svědků zbaví. Jediná Layla přežije a s novorozeným synem se jí podaří uniknout do Théb, kde se jí ujme královská manželka Teje. Jenže Manéthon uprchlici najde a obviní, že je zlodějka a lhářka.