Kněžna Ludmila : vznešená, milovaná, zrazená : román - Whitton, Hana, 1950- (Klokan (Alpress), 2017)
Ludmila se s radostí podvolí otcovu přání a provdá se za přemyslovského knížete Bořivoje. Když se jim narodí syn, jejich štěstí se zdá být úplné. Zdání však klame: někdo touží nejen po Bořivojově knížecím titulu, ale také po jeho krásné a urozené manželce Ludmile.