3333 km k Jakubovi : podle deníku Mirka Korbela - Braunová, Petra, 1967- (Albatros, 2014)
Před prázdninami Mirek dostane od táty nečekanou a nevšední nabídku - dobrodružnou výpravu přes několik států, končící ve Španělsku. Je to cesta svatého Jakuba s cílem v Santiagu de Compostela. Musí se ovšem ujet 3333 km - na kole! Mirek výzvu přijme. Náročné a nepohodlné putování se nakonec pro bohémského otce i pubertálního syna stane zásadním zlomem v životě.