Johana s nosem nahoru - Braunová, Petra, 1967- (Druhé čtení, 2017)
Myslíte, že dobrodružství zažívají jen kluci? Kdepak! Na letním táboře, kam Johanka jede po skončení první třídy, ji jedno velké čeká. Zpočátku má trochu nos nahoru, ale hned při první táborové hře jí spadne hřebínek. Musí dokázat, že má odvahu i chytrou hlavu, aby ji oddíl Lvíčat, a nejen ten, přijal jako přima kamarádku.