Ukradený prsten - Peroutková, Ivana, 1960- (Albatros, 2017)
Frantík Lebeda je na svůj věk menší a drobnější, ale hlavu má plnou snů a nápadů. Však už o prázdninách vyřešil případ ztracené vzácné cukřenky tety Emilky. A zdá se, že ani na podzim nebude Frantík zahálet. Stal se totiž nechtěným svědkem přepadení starožitnictví, a to nemůže nechat jen tak! Po horké stopě se nepustí sám, má dva osvědčené pomocníky Matěje a Zdíšu. A jednoho nového - vlčáčka Kazana. Kamarádi, tak vzhůru do pátrání!