Dražba - Steel, Danielle, 1947- (Ikar, 2017)
Vybledlé fotografie půvabného páru z poválečné Evropy. Staré dopisy, které hovoří o dávných ztrátách. A pohádková sbírka skvostných šperků. To je obsahem tajemné bezpečnostní schránky v newyorské bance, ke které se navzdory výzvám v tisku nikdo nehlásí. Pokud se dědicové nepřihlásí, šperky půjdou do dražby. Kdo byla žena, která po sobě zanechala takové bohatství, ale žádnou závěť? Záhadu začne rozmotávat Jane Willoughbyová, soudní praktikantka, a Phillip Lawton, odborník na šperky z aukční sítě Christie ́s. Pátrání po neznámé majitelce, která odešla ze světa všemi opuštěná, se pro oba stane osobní záležitostí a úsilí o rekonstrukci jejího života je přivede do Londýna, Paříže, Říma i Neapole. Pomalu odkrývají jedno tajemství za druhým až před nimi vyvstane jasný obraz ženy, která kdysi dávno opustila Ameriku se zlomeným srdcem.