Dvojitý orel : v Paříži na stopě vzácné zlaté mince-- - Twining, James, 1972- (BB/art, 2007)
Kořeny celého příběhu jsou zasazeny do předválečných let, kdy bylo půl milionu zlatých dvacetidolarových mincí z roku 1933, kterým se říkalo Dvojitý orel, za hospodářské krize staženo z oběhu a roztaveno. Zachovalo se jich údajně osm, dvě v národní numismatické sbírce, jedna legálně v rukou soukromého sběratele a pět v trezoru pevnosti Fort Knox. Když se v novém tisíciletí náhle jedna za podivných okolností objeví, rozjede se pátrání po jejím původu, složité a plné na první pohled neřešitelných záhad. Na scénu vstupuje agentka Jennifer Browneová, zatížená neblahými událostmi, které poznamenaly její kariéru. O to větší úsilí se rozhodla vyvinout, aby dokázala sobě i svému okolí, že je stále na správném místě. Pátrání ji zavede nejprve na základnu Fort Knox, poté do Londýna, Paříže, Amsterodamu a Istanbulu, do míst, kde Dvojitý orel zanechal krvavé stopy. Hned na počátku této nelehké cesty ji čeká Tom Kirk, bývalý agent CIA a zloděj uměleckých předmětů, podezřelý a možný spojenec v jedné osobě. Okruh osob, které jsou do celého případu zapleteny, je dosti široký a ne vždy je jasné, na které straně jednotliví protagonisté stojí. Z vlků se stávají beránci a místo ovcí se objeví vlci. Až do poslední chvíle zahaluje hlavního pachatele podivná rouška tajemného spojenectví s člověkem požívajícím naprosté důvěry a je na Jennifer i Tomovi, aby pozvedli poslední závoj a podívali se pravdě do očí. Není to hezký pohled, ale jim oběma přináší osvobození.