Doktoři : román - Segal, Erich, 1937-2010 (Lucka, 1998)
Strhující příběh několika spolužáků, kteří v šedesátých letech opustili s čerstvým diplomem v kapse lékařskou fakultu Harvardu, nás zavádí do medicínského prostředí v USA. Nahlédneme do nejtajnějších zákoutí života lékařů – od piteven až po výzkumná pracoviště nabitá nositeli Nobelových cen – a zároveň do nejniternějších zákoutí lidské duše. S hlavními hrdiny prožíváme jejich lásky a touhy, skryté vášně, první profesní zkušenosti, triumty, ale i bolestná zklamání a nečekané prohry. Pestrá, dramaticky se proplétající mozaika osudů Barneye, Laury, Bennetta, Setha a dalších, plná lidského tepla i bolesti, zaujala miliony čtenářů na celém světě a dodnes je uchvacuje svou pravdivostí a humanismem, láskou a úctou k člověku i životu...