Čarodějnice z Fount Royal - McCammon, Robert R., 1952- (Classic, 2017)
Rok 1699, koloniální Karolína. Na pobřežní městečko Fount Royal se snáší temný stín salemských čarodějnických procesů. Masové šílenství a davová psychóza vrcholí. Lidé spěšně opouštějí své příbytky a odcházejí jinam.Do města je povolán soudce Izák Woodward doprovázený mladým písařem Matthewem Corbettem, aby usvědčil ze spolčování s ďáblem elegantní a inteligentní vdovu Rachel Howarthovou, viněnou z vražd, nepříznivého počasí a hrůzných, nevysvětlitelných událostí.Brzy je zřejmé, že ve zdejší komunitě každý něco tají. Oba zástupci práva se ocitají ve středu dokonale připraveného spiknutí, vražedných intrik i zvířecího magnetismu, které prorůstají všemi vrstvami společnosti. Manipulace s pověrčivostí, tmářstvím i zakořeněnými anachronismy pohltí každého, kdo se jim postaví do cesty.Lidé prahnou po krvi. Obětní hranice je postavena, oprátky na šibenicích se nedočkavě pohupují...Nikdo si však neuvědomuje, jak pomíjivá je hranice mezi živými a mrtvými, oběťmi a jejich katy...