Japonsko : gejša a samuraj - Válková, Veronika, 1970- (Kouzelný atlas putování časem, 2017)
V polovině 19. století začali do Japonska pronikat Evrpané a Američané. Kdo z nich by tušil, že v jedné okii dělá gejšám služku evropské děvčátko, které se právě díky svým znalostem evropských jazyků zaplete do spiknutí nejen gejš, ale i samurajů a možná nindžů...