Kořeny zla - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2017)
Vražda na druhém břehu je vyřešena, vrah je zatčen, oddělení vražd si může na své konto připsat další úspěch. Dohody s podsvětím jsou uzavřeny, život v Našem Městě by se mohl ubírat klidnou cestou, ale jak se za pár dní ukáže, vše jen na chvíli. Zranění Viktora Prajse je mnohem vážnější, než předpokládal, Tibor Hakl se odporoučel z města, ale ne natrvalo, Boss ztrácí kontrolu nad svými lidmi. Krauz zjišťuje, že se Boss neštítí vydírat ani obyčejné lidi. Ivana položí Chosému nůž na krk, a Krauz má najednou svých kamarádů z mládí plné zuby. A do tohoto chaosu přibyde vražda, jedna z prvních v podsvětí. A hrozí další. Už se nevraždí na druhém břehu, už se vraždí na našem. Celé oddělení vražd se zmobilizuje a jde do boje s podsvětím, s jejich vyděračskými a násilnickými praktikami, s vraždami, které v devadesátých letech nebraly konce. Jak se k nim postaví tehdejší prokuratura a soudy ovládané mocným mužem? Nikdo netuší...