Diabolik : stvořená chránit, předurčená ničit... - Kincaid, S. J. (Fragment, 2017)
Nemesis byla vyšlechtěna jako diabolik, vypadá jako člověk, ale není jím. Je silná, obratná, nemilosrdná a zcela oddaná svému úkolu. Vyrůstaly spolu jako přítelkyně, ale Nemesis ví, že si nejsou rovny, že jediným smyslem její existence je zabíjet a zemřít pro Sidonii von Impyrean, dceru galaktického senátora. Vazbu k Sidonii ji vložili do mysli už jako malé, a Sidonie se tak stala jedinou osobou, která se nemusí bát svého diabolika. Když je senátor von Impyrean propagující vzdělanost a vědecký pokrok prohlášen Imperátorem za kacíře, má se Sidonie stát rukojmím na galaktickém dvoře, ale to nehodlá Nemesis dopustit. Nemesis nastoupí na Sidoniino místo, ale to ještě netuší, že tímto krokem se postaví do čela vzpoury proti zavedeným pořádkům a také možná zjistí, že je schopna hlubších citů, než si kdy myslela.