Prapověsti naše s trochou vtipné kaše - Železný, Zdeněk, 1954- (Edika, 2017)
Ve veršovaném vypravování doplněném o ironii, parodii, až sarkazmus se tak čtenáři setkají s praotcem Čechem, Libuší, Šemíkem, Golemem a dalšími postavami a jmény z naší minulosti, ale i spoustou vtipných odkazů na současné poměry v nasí zemi.