Vražda v lázních Luhačovicích, aneb, Vrah nemá rád Vincentku - Moravcová, Jana, 1937- (Původní česká detektivka, 2017)
Rok po skonu mladé pražské knihovnice Edity Krejzové získá její bratranec Prokop deníkové záznamy, které vnášejí do posledních dnů Editina života nové světlo. Prokop má dost důvodů, aby se do podivného případu nezaplétal, avšak někdejší přítel zesnulé ho přece jen přemluví