Zabijákova hra - Larsen, Ward (Domino, 2017)
Když je vaše mise předurčena k neúspěchu, můžete ji začít považovat za hru. David Slaton vede poklidný život, má novou manželku a dům na předměstí Virginie. Má ale také velmi temnou minulost. Býval totiž kidon, nejnebezpečnější zabiják, jakého kdy izraelské tajné služby stvořily. Ve stejné době vrcholí mnohaletá práce geniálního vědce, jejíž výsledek přivádí Írán velmi blízko ke splnění dávného snu: disponovat jadernou zbraní. Mossad ví, že toho muže musí zlikvidovat, ale protože se do jeho řad infiltroval nepřátelský špion, zbývá ke splnění naléhavého úkolu jediná možnost: povolat zpět do služby Slatona. Někdejší kidon sice přísahal, že už nikdy nebude zabíjet, ale když se on i jeho žena stanou cílem útoku a musí prchat napříč Evropou, nezbývá mu, než své rozhodnutí změnit. Má za úkol připravit a provést plán na zabití nejstřeženějšího muže na světě. Úspěch mise je diskutabilní. Přežití nepravděpodobné. Teprve když Slaton začne hlouběji pronikat do labyrintu dění, napadne ho způsob, jak by mohl nebezpečnou operaci dovést ke zdárnému konci. Ano, je to postup nanejvýš riskantní, ale on se ho z nedostatku jiných možností rozhodne považovat za jakousi hru. Zabijákovu hru.