Ve stínu cypřišů - Chamberlain, Diane, 1950- (Ikar, 2004)
Joelle D'Angelové je třicet čtyři let a splnil se jí sen: po dlouhých letech marných pokusů a ztrátě veškeré naděje počala dítě. Zdá se však, že ji tento neočekávaný dar zároveň připraví o všechno, co miluje: o povolání sociální pracovnice v nemocnici, kde díky své profesionalitě i schopnosti soucitu úspěšně řeší problémy mnoha trpících lidí, o domov v čarokrásné krajině kalifornského Montereyského poloostrova, a především o muže, k němuž cítí zároveň lásku i hluboké přátelství. V této těžké chvíli přichází Joelle na pomoc Carlynn Shireová, lékařka a léčitelka, jejíž osud se s Joelliným již jednou protnul: před čtyřiatřiceti lety jí díky svým zvláštním schopnostem zachránila život. Navzdory stáří a smrtelné nemoci Carlynn pomáhá Joelle a jejímu vyvolenému získat naději na společný život i naději pro jejich dosud nenarozené dítě. Pro Carlynn je však Joellina cesta k víře v budoucnost zároveň cestou ke smíření s minulostí: uvědomí si, že je třeba léčit nejen tělo, ale i duši. Ze stínu cypřišů a z mlh obklopujících pobřeží Tichého oceánu se nakonec vynořuje dlouho skrývané tajemství...