Dragonfly in amber - Gabaldon, Diana, 1952- (Dell Book, 1993)
Beletrie v angličtině. Druhý díl série. Jamie se svou manželkou Claire ukryl ve Francii před brutálním útokem velitele anglické pevnosti ve Skotsku, který jej neprávem nařkl z vraždy a udělal z něj tak psance