Nejmocnější kmen : válka, politika a ukončení přítomnosti v Iráku - West, Francis J., 1940- (Naše vojsko, 2010)
Napínavá historie od všeobecně uznávaného válečného dopisovatele vychází z šesti let frontových reportáží o vývoji války a možnostech, před nimiž nyní Amerika stojí. Spojené státy se dopouštěly v Iráku jedné chyby za druhou. Mnozí Američané začali proto na válku kašlat. Pak však došlo k prudkému obratu. Generálové David Petraeus a Raymond Odierno začali předvádět způsob velení, který Amerika očekávala. Toto pozoruhodné vyprávění přivádí čtenáře z Bílého domu přímo mezi americké vojáky účastnící se pouličních bojů a vysvětluje, proč dokázali situaci zvrátit. Bing West se během čtrnácti cest v průběhu téměř šesti let zúčastnil akcí v sestavě více než šedesáti frontových jednotek a probíral strategii s generály a taktiku s desátníky. Při odborném hodnocení potlačování povstání se oprostil od všech mýtů...