Příběh kriminálního rady - Fuks, Ladislav, 1923-1994 (Česká řada, 2013)
Když se řekne kriminální rada, všem se jistě vybaví tvář dobromyslného, kulaťoučkého rady Vacátka. Kriminální rada Heumann je však z úplně jiného těsta - přísný, rezervovaný muž s myšlením chladnějším a racionálnějším, než bychom očekávali u kdejakého severského detektiva. Radovou přísností nejvíce trpí jeho osmnáctiletý syn Viki, který se chce pomstít za všechna příkoří, a tak se rozhodne otce porazit jeho vlastními zbraněmi.