Zkouška neviny - Christie, Agatha, 1890-1976 (Knižní klub, 2005)
Úkladná vražda - tak zněl výrok poroty, který poslal na doživotí za mříže mladého Jacka obviněného ze zabití své matky. Ke zločinu mělo dojít v afektu, předmětem sváru byly peníze a k vykonání osudné rány posloužil pohrabáč. Když po roce a půl přijíždí na sídlo Argylových doktor Calgary, aby poskytl problematickému mladíkovi alibi, je už pozdě, neboť krátce po vynesení rozsudku Jacko na zápal plic ve vězení zemřel. Teprve pomalu Calgarymu dochází, proč jej početná rodina přijala tak chladně, ne-li přímo rozhořčeně: nevina jednoho z Argylových totiž docela jistě znamená vinu jiného...