Králova klec - Aveyard, Victoria (CooBoo, 2017)
Ve světě Stříbrných a Rudých vládne zmatek. Mare zůstává v zajetí, zbavená svého blesku a mučená vlastními chybami. Přežívá jen díky milosti nového krále - kluka, jehož kdysi milovala, ale nakonec se z něj vyklubal lhář a zrádce. Maven Calore pokračuje v pletichách své mrtvé matky a snaží se získat moc nad celou zemí i nad svou zajatkyní. Zatímco Mare v paláci trpí pod účinky tichého kamene, její kdysi ubohá skupina novokrevných a rudokrevných se organizuje, cvičí a nabírá nové členy. Připravují se na válku, protože už se nechtějí skrývat ve stínu. A Cal, vyhnaný princ, který také usiluje o lásku blýskající dívky, se nezastaví před ničím, aby ji vysvobodil. Krev se obrací proti krvi a schopnost proti schopnosti. Hrozí, že nakonec nezůstane nikdo, kdo by vznikající požár uhasil, a z Norty, jak ji Mare zná, zůstane jen černé spáleniště. Nakladatelská anotace