Profesionálka a jiné povídky - Pohorecký, Vladimír, 1981- (Krigl, 2018)
Profesionálka je souborem patnácti kratších povídek se silnými až překvapivými pointami, které ve čtenářích zanechají působivou dohru. Hlavními aktéry jsou zpravidla antihrdinové, zachycení v různých životních etapách. Postavy originálních příběhů o mezilidských vztazích bývají často vystaveny mezním situacím, které obnažují jejich zranitelnost a nevyrovnanost. Přesto, byť i s pomocí ironie, nerezignují.