Saturnin - Jirotka, Zdeněk, 1911-2003 (Šulc - Švarc, 2015)
V knize se dovíte, co se stane, když vás věrný sluha Saturnin přestěhuje z pohodlného bytu na loď, kde vás navštíví teta Kateřina plná přísloví, se svým synem Miloušem, a co se přihodí během dovolené u dědečka, jehož dům je díky povodni načas odříznut od civilizace. Všem nepříjemnostem, katastrofám i přetvářce tety Kateřiny naštěstí umí s jiskřivým vtipem čelit Saturnin. Jeho schopnosti jsou téměř geniální, a přitom je to tak prosté, jen mít ty správné nápady jako on. Další vydání slavné humoristická knihy, která pobavila již několik generací čtenářů a stala se nejoblíběnější knihou českých čtenářů v soutěži Kniha mého srdce