Sen noci darwinovské - Lhotský, Josef, 1986- (Universum (Knižní klub), 2016)
O chudáku Charlesi Darwinovi a teorii evoluce koluje mezi lidmi tolik donekonečna omílaných polopravd, že člověk má často chuť zpít se ze zoufalství do němoty. Takové řešení obvykle nikam nevede, máte-li ale náhodou po ruce mimo lahve i spiritistickou tabulku a elementálové jsou vám nakloněni, čeká vás možná největší duchařská rozprava vašeho života. V hlavních rolích dobrácký Charles Darwin, uštěpačný Isaac Newton, prostopášný lord Kelvin, volnomyšlenkářský archanděl, mladý biolog a čistá skotská whisky. A samozřejmě evoluce