Válečný kůň - Morpurgo, Michael, 1943- (Pragma, 2012)
Válečný kůň, působivý příběh se silným mírovým poselstvím se stal předlohou k velmi úspěšné divadelní hře, oceněné celou řadou cen včetně Tony Award hned v pěti kategoriích, a k rozhlasové adaptaci vysílané BBC Radio. Byl také přepracován do podoby scénáře ke stejnojmennému filmu, který natočil Steven Spielberg a jehož světová premiéra je plánována na prosinec 2011.