Hlídka - Crais, Robert, 1953- (Metafora, 2011)
Dva přátelé ze soukromé detektivní agentury, Pike a Cole, se díky náhodě začnou podílet na pátrání po dvojici pohřešovaných. Během pátrání zjistí, že případ je mnohem komplikovanější, než předpokládali. Z federálních policistů, kteří přijeli na pomoc místní policejní posádce v Los Angeles, se vyklubou pomahači narkomafie. Pohřešovaní, bohužel, také nejsou "čistí". Mrtvých stále přibývá. Dovedou si Pike a Cole poradit, tak jako vždy, nebo tentokrát narazí?