Prapor. kronika Nathaniela Starbucka - Cornwell, Bernard, 1944- (BB art, 2012)
Třetí kniha ze čtyřdílné Starbuckovské série o občanské válce ve Spojených státech líčí události léta 1862. Na pozadí nekonvenční taktiky generála Thomase "Stonewalla" Jacksona a jeho proslulého obchvatu seveřanské armády u Manassas prožívají svá osobní dobrodružství Nathaniel Starbuck, Seveřan, který bojuje za Jižany, a jeho někdejší přítel Adam Faulconer, Jižan, jenž se postavil na stranu Unie. Oba muži se tentokrát střetnou, když usilují získat prapor Faulconerovy legie.